Mis de crawl-fouten niet: maak verbinding met Google Search Console.

Mis de crawl-fouten niet: maak verbinding met Google Search Console.

Deze melding roept vaak vragen op bij klanten. Deze functie doet niets meer dan de crawlfouten vanuit Google Search Console tonen in Yoast. Het verbinding maken an sich voegt helemaal niets toe voor je vindbaarheid in Google.

Via ons dashboard (klanten.heers.nl) > SEO > Search Console > Crawl Errors zie je de crawl errors ook en in Google Search Console zelf natuurlijk ook.

De meest voorkomende crawl error is de 404 (not found) error, bij voorkeur zet je een 301 redirect op deze oude pagina's om ze zo door te sturen naar een relevante pagina binnen de website die nog wel live is.