Een bericht aanmaken

WordPress is in grote lijnen qua content opgebouwd uit berichten en pagina's.

Meestal is er 1 pagina 'nieuws' (of blog). Op deze pagina worden 'automatisch' alle gepubliceerde berichten getoond. Om nieuws te publiceren hoef je dus niet de pagina 'nieuws' te bewerken.

• Ga naar 'berichten' in de WordPress admin omgeving
  • Klik op 'nieuw bericht'

Je komt nu in een scherm waar je de titel en content van je bericht kunt plaatsen.

In het rechter menu zie je nog een aantal opties:

• Gebruik ‘Bericht tags’ om woorden aan je bericht te koppelen. Voor die woorden kies je de belangrijkste steekwoorden die je in je bericht gebruikt hebt. Die tags zorgen er o.a. voor dat je bezoekers makkelijk bij relevante andere berichten kunnen komen.
  • Koppel je bericht aan de categorie uit de lijst met categorieën die je aangemaakt hebt en die het best bij het onderwerp van je bericht past.
  • Gebruik na iedere wijziging die je maakt de knop ‘Publiceren’ of 'Bijwerken' om die wijzigingen op te slaan en zichtbaar te maken voor iedereen op het internet.

Na het publiceren of bijwerken krijg je bovenaan de titel een link waarmee je het resultaat op de site kunt bekijken.

Je kunt bij publiceren ook kiezen voor een datum in het verleden of in de toekomst (handig als je vooruit wilt werken).