Pagina's zijn anders dan berichten en dat zie je ook als je een nieuwe pagina gaat maken. In grote lijnen komt het opstellen echter overeen, dus behandelen hier alleen de verschillen. 

Klik op de menu keuze "Nieuwe Pagina" en je krijgt een invulscherm waar je de titel en inhoud van de pagina kunt plaatsen.

Je begint altijd met het schrijven van de titel van je pagina, die titel komt bovenaan je pagina te staan.

In het rechter menu zie je nu echter geen categorieën waar je een pagina aan kunt koppelen.

Natuurlijk is ook hier de optie "Publiceren", maar daaronder hebben we een nieuw menu item "Pagina-Attributen".

Hier kun je instellen of de pagina straks direct in je menu komt of dat deze pagina een sub- pagina is bij een hoofd onderwerp.

Uit de dropdown keuze kun je dan kiezen bij welke "moeder" pagina dit "kind" gaat horen. Pagina's kun je onbeperkt 'nesten' op deze manier. Houd het simpel voor jezelf en probeer vooral een logische hiërarchie aan te houden. Als je website niet heel veel pagina's bevat kun je het best redelijk 'plat' houden.

Of je bij de sjabloon optie keuzes te zien krijgt hangt samen met het WordPress thema geïnstalleerd is, normaal gesproken hoef je hier niets te wijzigen.

Bij de optie "volgorde" kun je een nummer ingeven waarmee je de volgorde van je pagina's in je menu kunt bepalen. In de meeste gevallen hoef je hier niets mee te doen en bepaal je zelf handmatig de volgorde van je menu onder 'Weergave - Menu's'.

Onderaan de rechterkant heb je ook nog de optie een uitgelichte afbeelding toe te voegen. Deze wordt meestal gebruikt voor overzichtspagina's of een header-afbeelding op de pagina. Ook dit is afhankelijk van je WordPress thema.