Ik zie de wijzigingen die jullie aan de website gedaan hebben niet / Caching

Ik zie de wijzigingen die jullie aan de website gedaan hebben niet / Caching

Om zeker te weten dat je de nieuwste versie van een website ziet, moet je het geheugen van de cache legen. Dit kun je doen door een zogenaamde "harde refresh". Dit kun je bereiken door door de control (ctrl) en de F5 knop tegelijk in te drukken (afhankelijk van de browser). Helaas werkt een "harde refresh" meestal niet en moet de cache handmatig geleegd worden. In dit artikel vind je handleidingen die je stap voor stap uitleggen hoe je op vele andere browsers je cache kunt legen.

Harde Refresh

Een 'harde refresh' doe je door de volgende toetsencombinatie in te drukken:

• Windows: ctrl + F5
  • Mac/Apple: Apple + R of command + R
  • Linux: F5

Cache en Privacy

Internet cache kan een bedreiging voor je privacy zijn, omdat iedereen die toegang tot je computer heeft, de gegevens binnen de cache kan inzien, door simpel de cache folder te openen.
Ook kunnen prestaties van je computer verslechteren en je harde schijf volraken als je de cache af en toe niet leegt.

Internet Service Provider Cache

Net als dat je webbrowser een cache heeft van recent bezochte websites, kan je internetprovider (ISP) ook het een en ander cachen wat betreft je surfgedrag.

In sommige zeldzame gevallen kan het voorkomen dat dat je na het legen van je cache nog steeds oude data van pagina's krijgt. Dit kan komen doordat je internetprovider ook een cache bijhoudt en die niet helemaal goed opgezet is. Hierdoor kan het voorkomen dat je oude pagina's ziet. Wanneer je dit probleem tegenkomt, moet je even contact met je internetprovider opnemen.